top of page

Biografia

Ivó Jordà

Nascut a Figueres l'any 1986, on als 6 anys començo a estudiar piano. Als 8 anys ja toco la gralla i m’incorporo a l’Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya on hi aconsegueixo la titulació d'Instrumentista tradicional el juny de 2001 i la de Mestre instrumentista tradicional el juny de 2006. El 2014 em graduo a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) en l’especialitat d’Interpretació de la gralla (2010-2014) obtenint la màxima qualificació en el projecte final de grau.

 

Toco la gralla i la tarota a diferents formacions com Criatures, l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (Premi Alícia 2022 de l'Acadèmia Catalana de la Música), Re·Romanç, Eròtic giust, Els Groullers, grallers Els Quatrevents, la Cobleta de la Copeta i la Big Cat de Música Llatina, entre d’altres, amb les que he actuat arreu dels Països Catalans, Hong Kong, Marroc, França, Portugal, Itàlia, República Txeca, Escòcia, Espanya...

He gravat i col·laborat en una trentena de discos on destaca Praxinoscopi (Criatures-Segell Microscopi, 2019); Taumàtrop (Criatures-Picap, 2017); La sardina llatina (Big Cat de música llatina, 2016); 16 cabres i un munt de vergonyes (Els Groullers-Juglans Music, 2014) Concert de gralla i piano (Discmedi, 2003). També sóc autor del llibre Fitxa tècnica de la gralla. 

 

Com a compositor he escrit un ampli repertori entre el que destaca En Pep de la tenora (2017), El Ball de l’Àliga de Girona (2016), la cantata Toquem com a casa (2015) i la sardana Agost plujós (2002), guanyadora en la categoria sub-18 del Concurs de composició de sardanes de l'escola de cobla Santa Maria i la colla sardanista Sa Palomera de Blanes.

 

Com a intèrpret guanyo el IX Concurs Sons de la Mediterrània (2016) amb Criatures i dues vegades el Concurs de gralles Tu Tries (2007 i 2008) amb Els Quatrevents. A part obtinc el Premi Enderrock 2020 a Millor Disc de Folk per votació popular per Praxinoscopi (Criatures), el Premi Alícia 2022 al Millor Directe per Trencadís (OMAC) i el Premi Ciutat de Barcelona de Cultures Populars i Comunitàries 2022 (Criatures i Esbart Ciutat Comtal).

 

També exerceixo un vessant pedagògic, impartint classes de gralla i tarota en diferents escoles d’arreu del país i cursos puntuals.

Sóc copropietari de l'empresa de management i produccions musicals El Sostingut, amb la que representem formacions com Quartet Mèlt, Cris Juanico, l'OMAC, etc. i portem la producció de festivals com el Cornamusam.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Blanco Icono Bandcamp
  • White YouTube Icon
  • Twitter Icono blanco
FOTOS
bottom of page